Bronzérmet szerzett a Tekauer Gréta és Bogár Alexandra páros a darts Európa-bajnokságon

Készült2024-09-28

Bronzérmet szerzett a Tekauer Gréta és Bogár Alexandra páros a darts Európa-bajnokságon

A magyar páros, Tekauer Gréta és Bogár Alexandra kiemelkedő teljesítményt nyújtott az Európa-bajnokságon, ahol 4 győzelemmel (4-0, 4-2, 4-3, 4-3) egészen az elődöntőig meneteltek, végül bronzérem került a nyakukba.

A döntőbe jutásért a holland Noa-Lynn van Leuven és Aletta Wajer párossal mérkőztek meg. Bár a magyar játékosok kezdeti hátrányba kerültek, sikerült felzárkózniuk, azonban végül a holland kettős 5-2 arányban győzött, ezzel megakadályozva a magyar csapat továbbjutását.

Tekauer és Bogár így a harmadik helyen végeztek, amellyel megszerezték Magyarország egyetlen érmét ezen a versenyen. Ezzel a bronzéremmel a lányok nagy büszkeséget hoztak a magyar darts közösségnek.

További siker, hogy Balázs Gábort, a Magyar Darts Szövetség elnökét beválasztották a nemrég megalakult WDF (World Darts Federation) regionális szervezetébe, ahol az Európai Darts Tanács elnökségi tagjaként fog tevékenykedni. Emellett Mihályi Petra főtitkár kiemelkedő munkáját is elismerték az ideiglenes előkészítő bizottságban végzett tevékenységéért.

Ezek az eredmények megerősítik a magyar darts sport növekvő szerepét Európában, és remélhetőleg a jövőben is hasonló sikerekkel gazdagodhat a magyar válogatott.