Aerobik – Világjátékok-kvótát szereztek az aerodance-esek!

Készült2024-09-28

Aerobik – Világjátékok-kvótát szereztek az aerodance-esek!

Világjátékok-kvótát szerzett az aerodance csapat a Pesaróban zajló aerobik-világbajnokságon. A Fejér Fruzsina, Himmel Tünde, Kőnig Antónia, Goda Kamilla, Lőcsei Zoltán, Makranszki Anna, Mikulecz András, Ruzicska Vanessza alkotta válogatott az első helyen jutott fináléba a vb-n, ezzel szerzett indulási jogot az olimpián kívüli sportágak négyévente megrendezendő multisport eseményére.

A Fejér Fruzsina, Himmel Tünde, Kőnig Antónia, Lőcsei Zoltán, Mikulecz András összetételű sportaerobik csoport a hatodik helyen lett finalista, az később derül ki, hogy ez kvótát jelent-e majd.

 

Az aerostep csoport is bejutott a pesarói vb döntőjébe. Béres Boglárka, Dévényi Anna, Kajtor Enikő, Solti Réka, Lukács Annamária, Kövesdi Méda, Hernádvölgyi Dalma és Bencze Eszter a negyedik legjobb pontszámmal került a legjobbak közé.

 

 

Sinkó Andrea felkészítő edző, versenybíró: Büszkék vagyunk versenyzőinkre. Sikeres felkészülés után érkeztünk meg az olaszországi világbajnokságra, ahol egy Világjátékok-kvóta már biztos van. Mindenki beletette szívét-lelkét, becsülettel dolgozott a teljes válogatott. 

 

A 2025-ös Világjátékokat a kínai Csengtuban rendezik meg.

 

 

Forrás: Bányász Árpád